Schroth torna

 

 

A Schroth torna az egyik leghatékonyabb módja a hanyagtartás és gerincferdülés eredményes és látványos kezelésének. 


A terápia lényege, hogy a gerinc maximális aktív nyújtásával elért helyzetben a háromdimenziós légzéssel a törzs csavarodásának visszaállítását érjük el, majd ennek a testhelyzetnek a megtartása melletti izomerősítést és nyújtást alkalmazunk.

A gerincferdülés korrekciójának eléréséhez különböző aszimmetrikus helyzetekben a törzsizomzat bizonyos szakaszának működését váltjuk ki. A terápia kiemelkedően fontos részét képező háromdimenzionális légzéssel a csigolyák csavarodását, az oldalirányú görbületet és a gerincferdüléssel gyakran együtt járó „lapos hátat“ korrigáljuk.

A gyógytorna során a páciens a Schroth terapeuta segítségével létrehoz egy korrigált testhelyzetet, amikor a gerince egyenesebb, és ebben a helyzetben végzi az izomerősítést, a törzs stabilizációt.

 

Gerincferdülés és hanyagtartás

 

A gyakorlatok célja a hibás gerincferdüléses tartás korrigálása, a belső testkép normalizálása és a csökkent működésű tüdőterületek aktiválása.

 

A gerincferdülés és hanyagtartás korrekciója Schroth tartással

 

A Schroth terapeutával elsajátított gyakorlatok könnyen tanulhatóak, a mindennapi életbe beépíthetőek a minél hatékonyabb eredmény elérése érdekében.

 

A rendszeres kezeléssel, tapasztalataink alapján hosszútávon is tartós eredmények érhetők el.

 

A módszert Katharina Schroth dolgozta ki Németországban. Mivel maga is érintett volt a betegségben, a terápiát a saját testén kísérletezte ki még a múlt században.

Lánya, majd unokája is tovább vitte munkáját. Az unokája, Hans Rudolf Weiss főorvosként dolgozik a németországi Bad Sobernheimban az Asklepios Katharina Schroth Klinikán.

Katharina Schroth azt mondta, hogy a scoliotikus test által mutatott kép ellentettjét kell elérnünk.